Lær mere om kombinationssæreje her

Når du skal giftes er der mange glædelige detaljer, der skal planlægges og falde på plads. Disse skal nydes og føres til fuldende. Men udover disse glædelige detaljer er der også praktiske og juridiske detaljer, som er vigtige at få på plads. 

Et vigtigt element er særeje, som er en vigtig del af ægtepagten for begge parter. Der er fordele og ulemper som skal vurderes, og derfor er det vigtigt at sætte jer ind i hvad kombinationssæreje betyder for jer. 

Du kan gå ind på Kombinationssæreje og læse mere om, hvad dette betyder for jer. Herinde kan du også tage kontakt til Legal Doc, som er en dansk online juridisk gruppe som kan vejlede dig online med alle spørgsmål, du end måtte have i henhold til juridiske overvejelser ved ægteskab. 

Delingsformue eller særeje

Når to parter bliver gift er det helt automatisk, at der indtræder en delingsformue, hvor alle værdier fra begge parter nu deles ligeligt mellem begge. Dette betyder, at alle ejendele deles ligeligt, hvis parret bliver skilt. 

Hertil kan man vælge at oprette en ægtepagt om særeje. I sådan et tilfælde vil dele af hver persons formue blive gjort til særeje, således at disse ejendele vil være upåvirket af ægteskabets opløsning. 

Kombinationssæreje

I stedet for at have eksklusivt særeje, kan parterne også vælge at have kombinationssæreje, som giver parterne i ægteskabet mulighed for at kombinere særejet på forskellige måder. Der findes 8 forskellige kombinations muligheder, hvor den mest udbredte er ægtefællebegunstigende kombinationssæreje. 

Denne mulighed giver begge parter mulighed for at lave særeje særskilt for skilsmisse, hvorimod særejet, ved dødsfald, bliver den anden parts til fulde. Inklusiv i denne mulighed er at den længstlevende kan sidde i uskiftet bo. 

For at vælge den kombinations mulighed, som passer bedst til jer, anbefales det at lave en konkret vurdering af jeres respektive formuer. Hertil kan du kontakte Legal Doc på hjemmesiden Kombinationssæreje for at få råd og vejledning til denne vurdering. 

Legal Doc kan hjælpe med kombinationssæreje

Inde på hjemmesiden kan du hos Legal Doc oprette dit kombinationssæreje. Når du laver denne, er der tre krav som den skal leve op til, før den er juridisk gyldig. Disse tre krav er:

  1. Kombinationssæreje aftalen skal være skriftlige
  2. Begge parter skal have underskrevet den
  3. Aftalen skal være tinglyst

Det vigtigste element i denne form for aftale er at begge parter forstår indholdet og godkender indholdet. Der skal være fuld samtykke mellem begge parter, så der er enighed omkring alle omstændigheder i aftalen. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *