Ferie i maleriske Tjekkiet

I den centrale del af Europa ligger der en perle – nemlig Tjekkiet. Her kan du oplevet alt fra storslået natur, til maleriske borge og spændende byer. Tjekkiet er især kendt for sin smukke hovedstad, Prag, men landet er meget mere end det. Jeg kommer med fire ting, du bare skal opleve, mens du er i Tjekkiet. 

1. Besøg Cesky Krumlov. 

Cesky Krumlov er en by, som nærmest er taget ud af historiebøgerne. Det er en storslået by, som helt bestemt er et postkort værdigt. For mange af Tjekkiets borgere er Cesky Krumlov et minde om landets storhedstid under middelalderen. Derfor finder du altså også masser af historiske bygninger og seværdigheder rundt omkring i byen. Den Gamle Bydel er selvfølgelig også opatget på UNESCOs verdensarvsliste. Byen ligger knap 4 timer fra Prag. Om sommeren er temperaturen mild og dejlig, mens du om vinteren bliver slået bagover, når byen er dækket i sne. 

2. Smag på den tjekkiske øl 

Tjekkiet er især kendt for sin øl, og det kan jeg godt forstå. Rundt omkring i landet finder du et hav af bryggerier, og mange af dem, kan du faktisk også få lov til at besøge. I den sydlige del af Tjekkiet ligger byen České Budějovice, som er Budweisers øllens ”fødeby”. Hvis du alligevel befinder dig i denne del af Tjekkiet, må du endelig ikke snyde dig selv for et besøg. Her er masser af historiske seværdigheder, hyggelige caféer og små bare, hvor du kan nyde en kold øl. 

3. Tag på spaophold i Karlovy Vary

Byen Karlovy Vary er kendt for at Tjekkiets kur-by. Her kan du finde mange forskellige spaophold, som kan vare fra et par timer til mere end en uge. Byen er fyldt med lækre hoteller, og når du er færdig med at slappe af i spaen, kan du slå et smut forbi byens smukke stræder, hvor du finder masser af restauranter, caféer og et hyggeligt natteliv. 

4. Tjekkiets mest impornerende borg 

Lidt nord for Prag finder du Karlstejn borgen, som eftersigende skulle være en af de smukkeste borge i hele Tjekkiet. Borgen blev bygget for over 700 år siden, og tiltrækker et hav af gæster hver evig eneste dag. Her er betsemt ikke blevet sparet på indretningen, så du bør helt sikkert forvente at blive blæst bagover af smukke detaljer og storslåede værelser, når du beøsger borgen. 

Hvis du øsnker at holde Ferie i Tjekkiet skal du læse mere på Jeresferie.dk 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *