Vil du også af med den stoppede næse?

Indholdsfortegnelse

Stoppet næse

Det at have en stoppet næse, kan være noget af det mest modbydelige i verden. Man føler ikke man kan tale, synke, smage, dufte eller i det hele taget bare nyde sit liv. Når det så er sagt, er det blevet så forbandet nemt blot at gå ned i sit supermarked og købe et lager af lægemidler, der er tilgængelige på ligefod med sukker og mælk.

Som udgangspunkt virker det nemt, at vi som forbrugere kan anskaffe specifikke typer af lægemidler så hurtigt og effektivt. Det er dog sjældent, at vi tænker over hvad der reelt set er i disse produkter. Når man indtager en pille er de fleste i vores danske samfund bevidste om, at de er igang med at indtage medicin. Uanset hvilken type pille det nu engang måtte være. Men hvor mange tænker egentlig over, at de sprøjter medicin direkte op i næsen via en næsespray? Rent faktisk siger tal fra Danmarks Apotekerforening at forbruget af næsespray er steget med 45% fra 2013 til 2019. Dette handler i den grad om, hvor nemt det er at skaffe samt hvor hurtigt vi mister respekten for de lægemidler der er nemt tilgængelige.

Afhængighed

Det anbefales at man kun benytter sig af næsespray i 10 dage i træk, dog er der flere og flere danskere der bare lige tager et par pust, hvis de har lidt stoppet næse. Dette er bestemt ikke hensigten med produktet. Efter disse anbefalede 10 dage begynder næsesprayen at have den modsatte virkning. Den begynder at irritere næsens slimhinder, frem for at fjerne irrritationen. Dette betyder med andre ord også, at man skal bruge mere og mere næsespray, for at få luft gennem næsen. Sådan opstår afhængigheden.

Det er ikke noget man som forbruger tænker synderligt over, men derfor anbefales det altid, at man læser brugsanvisningen igennem inden brug. Selv hvis man tror man ved hvordan produktet skal bruges. Der kan altid opstå overraskelse og lægevidenskaben udvikler sig hele tiden. Dette betyder altså også, at visse produkter ændrer sig. Ingredienslisten kan hurtigt blive en anden, skulle der findes et stof eller et produkt der er mere effektivt. Alle disse forandringer er værd at vide, for at du kan leve et så sundt liv som muligt og vide 100% hvad du udsætter din krop for.

Ønsker du at finde produkter, som du trygt kan benytte dig af? Så skal du blot følge dette link stoppet næse.

3 tanker om “Vil du også af med den stoppede næse?

  1. Karl D. Svar

    Heey, Sundhedsmagasin.dk Kan i ikke sætte nogle kilder på når i skriver nyheder?
    Med venlig hilsen. Karl

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *