Lækre opskrifter på grød, du ikke har prøvet før

Grød er et nemt, lækkert og sundt morgenmåltid, som rigtig mange af os elsker at starte dagen ud med. Men hvis der står den klassiske havregrød på programmet dag ud og dag ind, vil de fleste af os nok blive trætte af det og komme til at trænge til variation hen ad vejen. Heldigvis er der masser af forskellige måder, du kan pifte din grød op og variere ingredienserne. På den måde udfordrer du både dine smagsløg, samtidig med at du sørger for, at din kost bliver mere sund og varieret.

Her får du to opskrifter på grød, du højst sandsynligt ikke har prøvet før.

Proteingrød med proteinpulver

Denne opskrift på proteingrød har vi ladet os inspirere af fra hjemmesiden Cathrine Yoga. Du skal bruge havregryn, kokosmel og proteinpulver, for eksempel en variant med kakaosmag eller en økologisk proteinpulver. Du vælger selv, om du vil tilføje proteinpulver eller undlade det, men proteinpulveret kan hjælpe med til at øge mætheden.

Ingredienser
50 g havregryn
1/2 spsk kokosmel
1 spsk proteinpulver
1 tsk agavesirup
½ tsk vaniljepulver
Havsalt
4 dl vand

*Brug gerne økologiske ingredienser af god kvalitet

Sådan gør du
Bland alle de tørre ingredienser i en lille gryde og tilsæt vand. Lad grøden koge op. Grøden er færdig, når den er tyk i konsistensen.

Opskrift fra Cathrine Yoga

Sund havregrødskage

Ja, du læste rigtig nok. Man kan faktisk bage havregrød, så det bliver til en kage! Denne havregrødskage har bær i bunden og nødder og kerner på toppen, til at give den bagte grød et dejligt bid. Kan man starte dagen bedre end med en sund, velsmagende kage?

Ingredienser

Bund
350 g frosne bær

Grøden
3 dl havregryn
½ tsk bagepulver
½ tsk vaniljesukker
½ tsk kardemomme
1 nip salt
1 spsk mandelsmør/anden nøddesmør
2 dl mælk
2 modne bananer
Evt. 2 finthakkede dadler (hvis bananerne ikke er modne)

Kerneblanding
1 spsk honning
2 spsk smeltet smør
30 g mandler
20 g økologiske hirseflager
50 g økologiske græskarkerner
50 g økologiske solsikkekerner

Servering
Syrligt mælkeprodukt, f.eks. skyr

*Brug gerne økologiske ingredienser af god kvalitet

Sådan gør du
Tænd ovnen på 180 grader. Smør en form på ca. 15×30 cm og hænd de frosne bær i fadet. Bland grødens tørre ingredienser sammen med moste bananer og mælk og kom grøden oven på bærrene.
Smelt honning og smør sammen, og bland det sammen med mandler, flager og kerner. Kom kerneblandingen ovenpå grøden og bag den i 30-35 minutter til toppen er sprød og grøden er fast i konsistensen, men stadig har en ”grødet” midte.

Opskrift fra Grødgrisen

5 tanker om “Lækre opskrifter på grød, du ikke har prøvet før

  1. Lauge H. Svar

    Sundhedsmagasin.dk – Heja,
    Hvem siger det? Pft.. Lauge

  2. Merle K. Svar

    Heey – Sundhedsmagasin.dk Jeg er meget imponeret over nyheden. Jeg har selv gået med tanken i en længere periode og ift. Lækre opskrifter på grød, du ikke har prøvet før, så er det bare utroligt godt skrevet 😀
    Merle

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *