Få en bedre søvn med en tyngdepose

Hvis du er forældre til et barn der har svært ved at sove ved du også at det har store konsekvenser i dagligdagen. Søvn uanset alder er vigtigt for vores helbred og selvom man godt kan klare sig uden en dags tid eller 2 og stadig komme igennem dagen, så har de fleste også mærket at det kræver noget ekstra. Hvis det så er mere reglen end undtagelsen har det store konsekvenser, især hvis man er barn og skal bruge sin energi på at holde sig vågen istedet f.eks. at lege eller modtage undervisning.

Hvis du har et barn i mellem 0-6 år, kan du med fordel lade ham eller hende sove i en tyngdepose. tyngdeposer er lige som de mere kendte kugledyner tungere end en almindelig dyne og det er tyngden, der gør at barnet ligger bedre og mere trygt og derfor får muligheden for at falde i søvn og få en god nats søvn. 

Søvn er vigtig for dit barns helbred

Børn har brug for deres søvn og det skal være en lang sammenhængende søvn på over 10 timer hver nat. Det er under søvnen at der udskilles flest væksthomoner og dit barn vokser. Det er om natten, når barnet sover at det vokser mest. 

Det er også når dit barn sover, at han gennemarbejder dagens indtryk og får dem bearbejdet. 

Et barn der får sovet har nemmere ved at forblive sund og rask, end et hvor søvnen er mere uregelmæssig. 

Der er også gennem søvnen at dit barn blandt andet udvikler sit intellekt og de bliver kloge af at ligge og sove. 

Når dit barn skal til at sove er det vigtigt at de ikke sker foran fjernsynet. Det som barnet har set lige inden han eller hun er faldet i søvn tager de med sig ind i søvnen og den er med til at gøre søvnen mere urolig, end hvis barnet er faldet i søvn uden fjernsynets stimuli.

Det er derfor at du med fordel kan overveje at investere i en tyngdepose til dit barn, hvis det sover uroligt eller dårligt. Især også hvis du allerede har sikret dig, at barnet har de rigtige betingelser for at få en god nats søvn.

 

7 tanker om “Få en bedre søvn med en tyngdepose

 1. Benjamin D. Svar

  Howdi Sundhedsmagasin.dk Jeg er ikke så stor fan af det selv, men konceptet er jeg mega vild med og ved at det er lige noget for en masse af mine bekendte.
  Rigtig god aften. Benjamin

 2. Mynte F. Svar

  Sundhedsmagasin.dk Hej,
  Jeg gad godt lige tilmelde mig nyhedsbrev, men har i ikke fået det endnu?
  Rigtig god dag, Mynte

 3. Theo O. Svar

  Sundhedsmagasin.dk – Hej,
  Virkelig spændende læsning 🙂
  Theo

 4. Anna J. Svar

  Hullehøj Kan i ikke opsætte et nyhedsbrev så man lettere kan finde nyheder?
  Venligste hilsner fra, Anna J.

 5. Nohr L. Svar

  Sundhedsmagasin.dk – Hullehøj,
  God artikel, kan i ikke lige kontakte mig via min email? 😀
  Pft.. Nohr L.

 6. Theo E. Svar

  Godt gået Sundhedsmagasin.dk
  Har lige læst artiklem om Få en bedre søvn med en tyngdepose, men jeg føler der mangler en afslutning. Kommer i til at følge op på denne? 😀
  Theo

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *